Fanfare


Het fanfareorkest, wat uitkomt in de 1e divisie, telt momenteel zo'n 30 enthousiaste leden en staat sinds november 2022 onder leiding van haar nieuwe dirigent, Mark van Mil.
Het orkest heeft vanaf september 2011 onder leiding gestaan van dirigent Rob Sloekers. Per 1 augustus 2022 heeft hij afscheid van het orkest genomen.

De sfeer binnen het fanfareorkest laat zich kenmerken door een actieve gedreven repetitie, waarbij de gezelligheid niet uit het oog verloren wordt. Het fanfareorkest verleent haar medewerking aan evenementen binnen Krimpen aan den IJssel, zoals Koningsdag en de nationale Dodenherdenking. Het jaarlijkse midzomerconcert in de tuin van de IJsseldijkkerk, wat mede georganiseerd wordt door stichting IJsseldijkconcerten is een absoluut hoogtepunt. 

Het geven van diverse uitwisselingsconcerten, zowel binnen als buiten Krimpen aan den IJssel, staan altijd hoog op het verlanglijstje van de orkestleden. Getracht wordt dan ook om daar gehoor aan te geven.

Dirigent Mark van Mil
Mark van Mil is geboren in ’s-Hertogenbosch geen onbekende in de wereld van de blaasmuziek. Hij is van huis uit trompettist en studeerde bij o.a. Peter Masseurs en Radko Berka. Zijn opleidingen directie volgde hij achtereenvolgens bij Danny Oosterman, Leon Adams en Dominique Schreurs.

Als trompettist maakte hij jaren deel uit van het National Jeugd Fanfare Orkest en Harmonie Sint Michael van Thorn.

Als dirigent is hij momenteel nog verbonden aan Muziekvereniging OBK Driebruggen, het orkest waar hij zo’n 20 jaar geleden als dirigent zijn eerste stappen zette. Eerder was hij verbonden aan onder andere Brassband Schoonhoven B, St. Caecilia Made, Kunst Adelt Helvoirt en St. Caecilia Ammerzoden. Naast het werken met harmonieën en fanfares gaat zijn passie ook uit naar het opzetten van en werken met project(orkesten). Zo was hij medeoprichter van Stichting Project Orkest Nederland, waarbij hijzelf het harmonieorkest dirigeerde tijdens concertreizen naar Oostenrijk en Zweden. Eerder dirigeerde hij de musicalproducties De Engel van Amsterdam en Anatevka en stond hij aan de bakermat van het Rivierenland Fanfare Orkest waarmee reizen werden georganiseerd naar Estland, Slovenië en Litouwen. Momenteel is hij als dirigent eveneens verbonden aan Orkest Centraal, een initiatief dat hij zelf oprichtte en dat zich ten doel stelt de symfonische muziek voor blaasorkest landelijk te promoten.


Eerst volgende activiteiten:

Contactinformatie
Muziekvereniging Concordia
De Tuyter
Nachtegaalstraat 8,
2922 VL Krimpen a/d IJssel

Voor meer informatie:
Kijk op onze contactpagina